حفاظ پنجره
حفاظ پنجره
حفاظ پنجره اگر میخواهید با خیال راحت خانه را ترک کنید و چندین روز دور از خانه باشید. با محفاظ پنجره در برابر ورود دزد و سرقت خانه را امن کنید. مطالب زیر را مطالعه نمایید. میلههای محافظ پنجره اغلب از جنس آهن و آلومینیوم می باشند و میتوانید آن را در مدلهای مختلف تهیه بکنید و راه نفوذ سارقین را مسدود می کند و آنها را با مانعی جدی مواجه سازید. یکی از این امکانات امنیتی محفاظ پنجره و درب ورودی است. آپارتمان های طبقه اول و دوم که پنجره ای رو به خیابان یا فضای باز دارند .خانه های ویلایی به طور صد در صد برای امنیتشان نیاز به حفاظ دارند.
پنجره خانه یا آپارتمان طبقه اول شما راه بسیار مناسبی برای ورود به منزل شخصی شما و حریم امنتان است. امنیت خانه و محل کار شما اولین و مهمترین امری است که باید به آن توجه نمایید. راهکارهای زیادی برای بالابردن ضریب امنیت ساختمان وجود دارد. مانند استفاده از درب ضد سرقت , دزدگیر , دوربین مداربسته و… ولی با پیشرفت علم و تکنولوژی , آگاهی سارقین نیز به همان اندازه بالا می رود.
هیچ کدام از راههای فوق راهکار قطعی برای حفاظت از منزل در برابر ورود سارقین نمی باشند. قطعی ترین، بهترین و به صرفه ترین راه کار برای امن کردن محیط ساختمان، استفاده از حفاظ های روی دیوار ،نرده آهنی و حفاظ پنجره ها است. نسل اول حفاظ های ساختمان , نرده های آهنی نیزه ای بودند. به دلیل ساختار و مدل آن ها , امکان ورود به ساختمان را برای سارقین صددرصد محدود نمی شد. به همین دلیل تغییرات اساسی در مدل نرده ها و حفاظ های ساختمان ایجاد شد. نسل جدید محفاظ های پنجره و حفاظ دیوار ورود هر موجودی را به ساختمان غیر ممکن می دارد.
نرده حفاظ پنجره
نرده های حفاظ پنجره یکی از اصلی ترین ارکان ساختمان سازی جهت ایجاد امنیت و زیبایی در ساختمان می باشد. در ایران مخصوصا آپارتمان ها، از حفاظ و نرده های آهنی ویژه پنجره، برای پنجره های بیرونی ساختمان به کار می برند. البته برخی ها به دلیل این تفکر که حفاظ ها مانع دید منظره بیرونی ساختمان می شود. و فضای درونی خانه را دلگیر می نماید. تمایلی جهت نصب حفاظ پنجره ندارند.
با افزایش آمار سرقت از منازل، نگرانی مردم از بابت امنیت خود و خانه هایشان افزایش یافت. در این میان در کنار انواع قفلها و دزدگیر ها، استفاده از نرده حفاظ پنجره نیز بیشتر شد به این دلیل که نرده ها، دسترسی به داخل منزل از راه پنجره ها را مسدود می کنند. و مانع ورود سارقین به درون خانه می شوند. اهمیت به کارگیری نرده ی محفاظ پنجره در خانه هایی که در طبقات پایین تر قرار گرفته اند بیشتر است به این دلیل که احتمال نفوذ به آن ها بیشتر می باشد. این نرده ها علاوه بر جلوگیری از ورود سارقین، به از بین بردن احتمال سقوط از پنجره نیز کمک می نمایند.
انواع نرده حفاظ پنجره
با توجه به کاربرد، بودجه و سلیقه ی هر فرد، پیشنهادهای گوناگونی وجود دارند. و شخص میتواند حفاظ مد نظر خود را از بین آن ها انتخاب نماید. محبوب ترین مدلها، نرده حفاظ آهنی، فرفورژه و مدرن می باشند. البته انواع دیگری همانند متحرک، آکاردئونی و داخلی نیز وجود دارند. که در ادامه مطلب اشاره خواهیم کرد.
طراحی نرده حفاظ پنجره
نکته ای که بایستی در نظر بگیریم این است که نرده حفاظ پنجره از خارج خانه مشاهده می شود. و از این رو، تاثیر بسیاری در ظاهر منزل ما دارد. پس بهتر است در کنار توجه به نقش محافظتی و ایمنی آن به طراحی آن نیز توجه داشته باشید.
نرده آهنی
این سبک نرده ها طراحی ساده ای دارند. و اغلب به شکل میله های صاف هستند. و جلوه ی کلاسیک و بی تجملاتی به پنجره می دهند.
نرده فرفورژه
این نرده ها که از محبوبیت زیادی نیز برخوردار هستند. طراحی های گوناگونی دارند. و با توجه به درخواست شما با طرح های شلوغ یا ساده تر ساخته می شوند. و همچنین رنگ های متنوعی نیز دارند. با توجه به شباهت هایی که بین نرده حفاظ مدرن و فرفورژه وجود دارد. در برخی موارد، تمایز قائل شدن میان این دو کمی سخت و پیچیده می شود. که بایستی در این موارد از یک سازنده با تجربه مشاوره بگیرید.
نرده مدرن
نرده مدرن نیز طرح های متنوعی دارد. و به یاد داشتن طراحی های جدید و گوناگون، مناسب افرادی است که ظاهر متفاوت تر و خاص تری را برای ساختمان خود می پسندند.
نرده متحرک یا تاشو
یکی دیگر از انواع نرده محفاظ پنجره، نرده حفاظ آهنی پنجره متحرک و یا حفاظ پنجره تاشو است. بر خلاف نرده حفاظهای دیگر، این نوع حفاظ آهنی پنجره، در بخش ورودی خانه نصب می گردد. به همین دلیل آن را حفاظ پنجره از داخل ساختمان نیز قلمداد می کند. زمانی که امکان نصب نرده حفاظ پنجره، در جلوی پنجره و در نمای ساختمان وجود نداشته باشد. بهترین گزینه استفاده از نرده پنجره تاشو و متحرک می تواند باشد. نکته قابل توجه اینکه این نوع نرده حفاظ آهنی، از لحاظ امنیتی هیچ چیزی کم تر از مدلهای پشت پنجره ندارد. و در حالی که استانداردهای لازم رعایت شوند. این نوع نرده حفاظ نیز ویژگی های بالایی برای شما خواهد داشت.
نرده حفاظ پنجره ثابت
این نوع از نرده حفاظها یکی از قدیمی ترین مدل های نرده حفاظ می باشد که بارها و بارها آن ها را در ساختمان ها و پنجره های گوناگون مشاهده نموده اید که در این سالها نقش یک محافظ درجه یک و ایداه آل را ایفا نموده اند. مزیت هایی مانند قیمت مناسب و ساخت و نصب ساده تر این نرده ها نسبت به نرده های دیگر خریداران را ترغیب به استفاده از آنها می نماید.
ساخت حفاظ پنجره
در مورد ساخت حفاظ مناسب توجه به جنس نرده و فلز مورد استفاده اهمیت زیادی دارد. این فلز ها اغلب شامل آهن، آلومینیوم و استیل هستند. که آهن و آلومینیوم دارای استحکام و مقاومت بالاتری است. و استیل هم بیشتر در مواردی به کار می رود. که نرده حفاظ پنجره جنبه تزئینی و زیبایی دارد. مدت زمان ساخت این نرده ها حدود پنج یا شش روز زمان می برد که البته با توجه به تعداد پنجره های منزل، ابعاد و طرح مورد نظر این زمان می تواند تغییر نماید.
نصب نرده حفاظ پنجره
همانطور که نرده حفاظ پنجره از پیش سفارش داده می شود و ساخته می شود. نصب آن مدت زمان زیادی طول نمی کشد. این کار اغلب در کم تر از دو ساعت انجام می گیرد. و نکته ی مهم در انجام نصب، دقیق بودن اندازه های نرده محفاظ پنجره و همچنین دقت در نصب صحیح و اطمینان از استحکام آن است تا به مرور زمان و یا با برخورد اجسام، از قاب پنجره جدا نشود. رایج ترین راه نصب حفاظ برای پنجره، از راه جوشکاری است.
کاربرد حفاظ پنجره
همانطور که در بالا اشاره کردیم کاربردهای اصلی محافظ پنجره عبارتند از :
امنیت را افزایش می دهد و از خانه در مقابل سارقان محافظت می نماید. موجب حفظ ایمنی اعضای خانه می شود. بویژه از احتمال سقوط کودکان جلوگیری می نماید. زیبایی ظاهر ساختمان و منزل از بیرون یکی دیگر از کاربردهای نرده حفاظها می باشد. شما می توانید جلوه ی جدید و متفاوتی با استفاده از طراحی های گوناگون این نرده ها برای خانه ایجاد نمایید. البته لازم به ذکر می باشد. استفاده از حفاظ های پنجره در برخی مواقع مانند بروز حادثه و لزوم خروج سریع از منزل دارای معایبی نیز است. این نرده ها بویژه در صورتی که متحرک نباشند و قابلیت جا به جایی نداشته باشند.
مانعی برای تردد و خروج محسوب می گردند و پروسه ی تخلیه ی فوری را با مشکل روبرو می نمایند. ولی با تمام این تفاسیر مزایت های آن ها بیشتر از معایب شان می باشد و در حالتی که منزل شما به دلیل شغل یا مسافرت های زیاد، مدت زمان زیادی خالی است. استفاده از نرده های حفاظ پنجره، علاوه بر تامین امنیت خانه، به شما آرامش فکری بیشتری فراهم می نماید.
نتیجه گیری
نرده محافظ پنجره کاربرد های زیادی دارد که اولین آن محافظت از خانه در برابر سارقان می باشد. دومین مورد استفاده ی آن حفظ ایمنی اعضای خانه به ویژه کودکان می باشد تا از احتمال سقوط جلوگیری گردد و سومین کاربرد آن هم زیبایی ظاهر ساختمان و منزل از بیرون است. این نرده ها با طراحی های گوناگون می توانند جلوه ی جدید و متفاوتی برای خانه ایجاد نمایند. البته استفاده از نرده حفاظ پنجره دارای معایبی نیز است.
برای مثال در صورت بروز حادثه و لزوم خروج سریع از منزل، این نرده ها مانعی جهت تردد و خروج محسوب می گردند و به ویژه در حالتی که این نرده ها متحرک نباشند و قابلیت جا به جایی نداشته باشند. پروسه ی تخلیه ی فوری را با مشکل روبرو می نمایند. ولی در هر حال، مزیت های این کار بیشتر از معایب آن می باشد و اگر به علت شغل یا مسافرت های زیاد منزل شما مدت زمان زیادی خالی است. استفاده از نرده های حفاظ پنجره ضمن تامین امنیت خانه، آرامش فکری بهتر و بیشتر را برایتان فراهم می نماید.